Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Виконком затвердив Порядок організації сезонної торгівлі хвойними деревами на території міста

5
860

Сьогодні, 25 листопада, відбулось планове засідання виконавчого комітету Мелітопольської міської ради. Члени виконкому розглянули актуальні питання життєдіяльності міста, серед яких затвердження Порядку організації сезонної торгівлі хвойними деревами на території міста.

Під час засідання були розглянуті планові питання, питання соціального захисту, комунальної власності, архітектури, житлово-комунального господарства, торгівельної діяльності, транспортних перевезень, фінансові та інші питання.

Начальник відділу обслуговування громадян № 14 (сервісного центру) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Світлана Христова доповіла про стан пенсійного забезпечення мешканців міста та вплив тіньової зайнятості на розмір їх соціального захисту у 2020-2021 рр.

Так, протягом 2020 року - 9 місяців 2021 року було проведено 36 спільних заходів з соціальними партнерами та міською владою, в результаті яких легалізовано 284 найманих працівника, додатково нараховано 10,3 млн грн. заробітної плати.

Обсяг виплаченої заробітної плати за 2 роки зріс на 124, 5 %, середня заробітна плата за цей час зросла в 1,4 рази. Рівень середньомісячної заробітної плати за січень-червень 2021 року склав: в місті - 9926 грн., у т.ч. у юридичних осіб — 10717 грн., у фізичних осіб — 5680,5 грн.. По області цей показник на рівні 13209 грн., по Україні — 13310 грн.

- Треба відзначити, що кількість економічно активних суб'єктів господарювання зменшилася на 24 з числа юридичних осіб. На 164 збільшилася кількість підприємців. У поточному році намітилася позитивна тенденція зайнятості населення. На 100 працюючих у нас припадає 91 пенсіонер, - доповіла Світлана Христова.

Сьогодні при мінімальній заробітній платі 6000 грн. 20,3 % роботодавців показують середню заробітну плату до 6000 грн. І це виключно приватний сектор. Нижче середньої по місту заробітна плата у 92,4 % роботодавців. Вища за середню по місту - у 7,6 % суб'єктів господарювання. На переважній більшості підприємств з мінімальною заробітною платою немає диференціації в оплаті праці, тобто кваліфікована і некваліфікована праця сплачується однаково.

У 2021 році середній розмір пенсії зріс на 9 % і склав 3471,79 грн. Мінімальна пенсія зараз становить:

- для осіб, які не мають повного стажу, - 1854 грн.,

- для осіб, які мають повний стаж, - 2200 грн.;

- для осіб, які досягли 75 років, - 2500 грн;

- для осіб, які досягли 80 років, - 2600 грн.

Сьогодні у Мелітополі 11,4 % пенсіонерів отримують пенсії у мінімальному розмірі, 52,2 % - від 2500 до 5000 грн., 12 % - від 5000 до 10000 грн., 1,5 % - понад 10000 грн.

Крім того, був затверджений Порядок організації сезонної торгівлі хвойними деревами на території Мелітополя. Цей документ визначає механізм укладання договору про тимчасове використання об’єкта благоустрою або його окремих елементів на строк проведення сезонної торгівлі хвойними деревами між виконавчим комітетом та суб’єктом господарювання або фізичною особою, яка має намір взяти участь у сезонній торгівлі хвойними деревами. Аби отримати відповідну послугу, заявник звертається до Центру надання адміністративних послуг з заявою встановленого зразка щодо укладання з виконавчим комітетом Мелітопольської міської ради договору про тимчасове використання об’єкта благоустрою або його окремих елементів на строк проведення сезонної торгівлі хвойними деревами на території міста Мелітополя.

До заяви додаються наступні документи: для суб’єктів господарювання - копія витягу з єдиного державного реєстру платника єдиного податку; для фізичних осіб - копії паспорта та реєстраційного номеру облікової картки платника податків (або відмітка про право використовувати номер і серію паспорта замість РНОПП через релігійні переконання).

У разі подання заяви уповноваженою особою, крім документа, що посвідчує особу, пред’являється документ, що підтверджує повноваження та копію цього документа.

Адміністратор ЦНАП в день отримання заяви реєструє її та передає до управління з розвитку підприємництва та промисловості виконавчого комітету, після чого управління протягом 3-х робочих днів розглядає заяву та готує два примірники договору за встановленою формою. Після підписання та реєстрації договір протягом 1-го робочого дня передається до ЦНАП.

Зазначимо, що строки проведення сезонної торгівлі хвойними деревами встановлені з 10 грудня до 01 січня. У цей період в місті працюватимуть 15 ялинкових ринків. Реалізовувати хвойні дерева на них зможуть лише ті, хто укладе вищезазначений договір.

Під час засідання виконавчого комітету також був зменшений тариф ТОВ “ТЕПЛО-МЕЛІТОПОЛЬ” для потреб інших споживачів (крім населення). З 1 грудня 2021 р. для потреб інших споживачів (крім населення) одноставковий тариф дорівнюватиме 4421,41 грн./ Гкал (без ПДВ); двоставковий тариф — умовно-змінна частина двоставкового тарифу на теплову енергію - 3977,02 грн./Гкал (без ПДВ).

Також за темою

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. Читати далі

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на...

Трагедія Чорнобиля змінила світ. Вона показала, наскільки небезпечними можуть бути технології, і яке велике значення має людська відповідальність.
Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.