Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

У Мелітополі відбулась прес-конференція щодо запуску місцевого партнерства зайнятості

5
839

      7 жовтня 2021 року в конференц-залі Агенції розвитку Мелітополя відбулась прес-конференція щодо запуску місцевого партнерства зайнятості. Мета зустрічі – презентація проєкту “Від покоління Ні-Ні до покоління ПІДПРИЄМЦІВ”.

   У Мелітополі стартує запуск проєкту «Від покоління Ні-Ні до покоління ПІДПРИЄМЦІВ» для покращення ділового середовища та «підприємницького духу» серед вразливих категорій громадян. За ініціативою Міжнародної організації праці,  органи влади, служба зайнятості, заклади професійно-технічної освіти та місцеві підприємці створюють місцеве партнерство зайнятості для вирішення проблем на ринку праці. Проєктом передбачено реалізацію грантової програми для започаткування власної справи.

   Ініціатива реалізується в рамках проєкту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», що виконується Міжнародною організацією праці (МОП) за підтримки уряду Данії.

    Сьогодні на прес-конференції була присутня перший заступник міського голови Ірина Рудакова.

    Ірина Володимирівна привітала учасників зустрічі, зазначивши, що для Мелітополя брати участь у даному проєкті - не просто велика честь, а й необхідність в тому числі. Адже створення нових робочих місць - одне з пріоритетних завдань, яке поставив мер міста на найближчі роки.

    - Ми дійсно потребуємо в такому проекті, хочемо створювати нові робочі місця. Мелітополь заявляє про себе, як надійний партнер, працюючи в багатьох проєктах з міжнародними організаціями, - зазначила Ірина Володимирівна.

     Проєкт місцевого партнерства  та зайнятості об’єднав у роботі представників влади, Агенції розвитку, центру зайнятості, бізнесу, закладів професійно-технічної освіти, профільних громадських організацій.

    Свою заявку під назвою “Від покоління Ні-Ні до покоління ПІДПРИЄМЦІВ” на Конкурс проєктних пропозицій Мелітополь подав ще у 2020 році.

    Загальна мета проєкту полягає у покращанні підприємницького духу серед молодих людей до 35 років з Мелітополя та Мелітопольського району, які не працюють і не навчаються, а також людей з інвалідністю, ветеранів АТО/ООС, переселенців та інших категорій громадян, які стикаються з ризиком соціальної та економічної ізоляції в суспільстві.

     Окрім навчально-тренінгового компоненту та технічної допомоги, реалізація проєкту передбачає фінансову підтримку тих учасників, які пройдуть фінальний відбір. Це стосується мешканців як міста, так і району, які працюють у сфері виробництва і аграрному секторі.

   В рамках проєкту учасники також пройдуть стажування на підприємстві. Проєкт реалізують протягом 18 місяців.

 

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя