Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітопольським підприємствам допоможуть збільшити експорт та вийти на нові ринки

6
705

Мелітополь продовжує співпрацю з проєктом USAID «Економічна підтримка Східної України» (USAID ERA). З експертом проєкту Томасом О'Калаганом Мелітопольський міський голова Іван Федоров та його перший заступник Ірина Рудакова обговорили проблемні питання Офісу підтримки бізнесу та експорту та перспективи виходу наших підприємств на європейські ринки.

Робоча зустріч з експертом проєкту USAID ERA Томасом О'Калаганом відбулась 20 вересня. Мелітопольський міський голова Іван Федоров зазначив, що одне з пріоритетних завдань місцевої влади — вивести підприємства на нові ринки.

- Мелітополь — місто з великим машинобудівним минулим. Довгі десятиріччя наша економіка була направлена на Радянський Союз та пострадянські країни. Сьогодні вектор економіки змінився, тому ми повинні допомогти нашим підприємствам переорієнтуватися на інші ринки. В Мелітополі є підприємства, які поставляють запчастини в інші країни. Наше завдання — збільшити обсяг експортованої продукції у десятки разів. Вже є позитивні зміни. Минулого тижня був прийнятий закон про технопарки в Україні. Впевнений, що скоро на території Мелітополя з'являться декілька таких парків. Крім того, минулого тижня разом з секретарем Мелітопольської міської ради ми відвідали Німеччину, де обговорювали план взаємодії наших підприємців з бізнесменами Саксонії. Це обмін досвідом та налагоджування економічних зв'язків. Я чудово розумію, що сьогодні наші підприємства не повністю готові до виходу на європейські ринки. Саме тому нам потрібна ваша допомога у вигляді консультацій, навчання, підготовки наших підприємців, - зауважив Іван Федоров.

Експерт проєкту USAID ERA Томас О'Калаган розказав, що у Мелітополі вони працюватимуть протягом тижня. І вже готові допомогти нашим підприємствам в організації продажів та маркетингу.

- Ми проаналізували 100 мелітопольських компаній та обрали 9 з них для подальшої співпраці. Наша увага буде приділена підприємствам, що спеціалізуються на виробництві агропромислової продукції та запчастин до сільгосптехніки. Ще один напрямок роботи — робота з компаніями, які займаються виробництвом продукції. Наше завдання — переорієнтувати їх на надання послуги. Ми надамо для вивчення кращі іноземні практики, організуємо тренінги для навчання підприємців, - поділився деталями роботи з Мелітополем Томас О'Калаган.

Консультанти та експерти проєкту USAID ERA оцінять потенціал Мелітополя у розвитку експорту та розглянуть можливості співпраці іноземних підприємств з мелітопольськими. Реалізувати перші домовленості планують вже у жовтні.

 

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя