Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

У Мелітополі урочисто відкрили одну з найбільших шкіл після капітального ремонту

10
1193

Сьогодні у Мелітополі подвійне свято — День знань та урочисте відкриття загальноосвітньої школи № 15 після капітального ремонту. Буквально за рік цей навчальний заклад перетворився у сучасний освітній простір з функціональними меблями, новим обладнанням, цікавими спортивними майданчиками та зонами відпочинку. Участь в урочистому відкритті школи взяли народний депутат України Сергій Мінько, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух та його заступник Руслан Шиханов, заступник голови Запорізької обласної ради Геннадій Фукс, голова Мелітопольської райдержадміністрації Ігор Судаков, Мелітопольський міський голова Іван Федоров та його заступники, голова Мелітопольської районної ради Сергій Прийма, президент Національної туристичної організації України Іван Ліптуга, голови об'єднаних територіальних громад, депутати обласної, міської та районної рад, уповноважені мікрорайонів міста.

ЗОШ № 15 була відкрита ще у 1974 році і з того часу не знала жодного комплексного капітального ремонту. Реалізацію цього проєкту розпочали у 2020 році. Загальна кошторисна вартість робіт на об'єкті склала 67,6 млн гривень, з яких 56,4 млн — кошти Європейського інвестиційного банку і 11,3 млн — місцевого бюджету.

Навчальний заклад зазнав кардинальних змін. Тут провели термомодернізацію, заміну всіх інженерних мереж, комплексний ремонт та благоустрій території. Класи стали сучасними та технічно оснащеними, надворі з'явились спортивні майданчики та так звані зелені класи, у холах — яскраві пуфи для нетворкингу та відпочинку.

У День знань школа зустрічала учнів яскраво — не тільки оновленою ззовні та всередині, а й з роботами, що вітали дітей та їхніх батьків. І ці гості були невипадковими: на базі ЗОШ будуть навчати прогресивному напряму — IT-технологіям.

Народний депутат України Сергій Мінько на урочистому відкритті школи зазначив:

- Наша команда взяла на себе велику відповідальність розвивати всі сфери життєдіяльності нашого міста, в тому числі сферу освіти. Сьогодні свої двері для учнів відкриває оновлена реконструйована, оснащена за всіма сучасними вимогами школа № 15. Зазначу, що цього року це вже п'ятий крупний інфраструктурний проєкт, що презентує наша команда. Ця робота стала можливою завдяки програмі президента “Велике будівництво” та Надзвичайній кредитній програмі для відновлення України. Від імені всіх мелітопольців хочу подякувати команді президента в особі голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха, нашим європейським партнерам, з якими у нас попереду великий обсяг роботи.

Впевнений, що 15-а школа, що є однією з найбільших у Мелітополі та розрахована на тисячу учнів, стане однією з найкомфортніших та сучасних не тільки у Запорізькій області, а й в Україні. А педагогічний колектив з перших днів включиться в роботу та підійме авторитет цього навчального закладу на найвищий рівень.

Я вітаю вас з Днем знань! Миру вам, благополуччя, а нашим дітям — безхмарного майбутнього у нашій рідній Україні! - привітав присутніх депутат Верховної Ради України.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух пожартував: у програмі президента України Мелітополь тепер відповідає за всю область.

- Подвійне свято, коли відкривається такий чудовий об'єкт. І тут я хочу подякувати всій мелітопольській громаді — керівництву в особі народного депутата Сергія Мінько, Мелітопольського міського голови Івана Федорова — і кожному з вас за те, що ви любите своє місто і робите його кращим. Цього року ми вже побачили, як ви турбуєтесь про те, щоб ваші жінки народжували в найращих умовах і ми були на відкритті нового чудового пологового будинку. Ми побачили новий спортивний комплекс на базі ДЮСШ № 3 — найкращий в Україні. Сьогодні ми відкриваємо цю чудову школу. Фактично ви як команда і як громада підтверджуєте своє лідерство. Саме ви саме тут, у Мелітополі, реалізовуєте і показуєте всьому регіону, як треба реалізовувати програму президента України “Велике будівництво”. Я вам скажу чесно: коли бачиш підсумки роботи будівельників, вчителів, влади і громади в цілому, хочеться подвійно допомагати. І ми, як державна влада, будемо допомагати вам подвійно, бо хочемо, щоб у Мелітополі відкривались такі чудові об'єкти і щоб саме тут була Європа в кожній школі, в кожному садочку. Бажаю, щоб кожен з вас поважав своє місто і любив його. Сьогодні ця школа найкраща в нашій області і я бажаю, щоб тут були нові звершення. А ми з президентом чекаємо на нові гарні об'єкти — ви обіцяли нам до кінця року льодову арену, вся Україна чекає! Бо сказали так: якщо Мелітополь встигає до кінця року, то наступного року нам дадуть дві арени — у Бердянськ та Запоріжжя. Тому ви у програмі президента тепер відповідаєте за всю область! Дякую вам за лідерство! Слава Мелітополю і слава Україні! - привітав голова ЗОДА мелітопольців та виповнив почесну місію нагородження.

Грамотами Запорізької обласної державної адміністрації були нагороджені директор інклюзивно-ресурсного центру № 2 Тетяна Корець та завідуюча дошкільним навчальним закладом № 38 «Попелюшка» Тамара Столбова.

Заступник голови Запорізької обласної ради Геннадій Фукс впевнений, що ЗОШ-15 — чудовий об'єкт, де вчителям буде комфортно надавати знання, а дітям — їх отримувати.

- Здоров'я вам, щастя, успіхів, а дітям — якісних знань та просто бути щасливими! Ми очікуємо від вас нових об'єктів, хоча вже втомилися приїжджати до вас на їхні урочисті відкриття, - жартував Геннадій Григорович.

Почесними грамотами Запорізької обласної ради були нагороджені заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель інформатики ЗОШ № 24 Ділара Грицанюк та завідувачка дослідно-експерементального відділу, керівник гуртка центру позашкільної освіти Анастасія Шепілова.

Привітав присутніх з подвійним святом і Мелітопольський міський голова Іван Федоров. Він зазначив, що відкривати 1 вересня нові реконструйовані школи для Мелітополя вже стало традицією. Минулого року у цей день презентували школу № 8, а сьогодні відкривають школу № 15.

- Сьогодні у Мелітополі подвійне свято — тисячі учнів пішли до шкіл, техникумів, вишів здобувати знання, а ми відкриваємо школу № 15. Сучасна освіта вимагає від нас рішучих дій. В першу чергу, ми маємо створити гідну інфраструктуру, щоб дітям було цікаво йти до школи, щоб вони були залучені до освітнього процесу, мали технології та сучасний освітній простір. Друге завдання — викладати в школи мають цікаві предмети за сучасними методиками. Саме тому у 15-й школі будуть викладати IT-спеціальності, які сьогодні цікаві нашим учням і в майбутньому будуть користуватися попитом.

Я хочу подякувати нашим надійним партнерам — голові Запорізької обласної державної адміністрації Олександру Старуху, Європейському інвестиційному банку, Міністерству розвитку громад та територій — вони нам підставляють плече і допомагають здійснювати такі мрії. Зі святом! - звернувся до мешканців міста Іван Федоров і нагородив почесними грамотами виконавчого комітету заступника директора з господарської частини ЗОШ № 15 Людмилу Оскову, вчителя англійської мови ЗОШ № 15 Світлану Тривайло та представників ТОВ “АБЗ-Промбуд” Дмитра Іванова, Руслана Ревіку, Івана Овдієнко.

Після урочистого відкриття школи № 15 першокласники дали перший дзвоник. Крокуючи на перший урок, діти не впізнавали своїх класів.

Так, заняття фізкультурою тепер проходитимуть у сучасній спортивній залі з вентиляцією та необхідним інвентарем. Тренуватися можна і просто неба — на дворі школи є майданчики для канатного воркауту, гри у футбол та волейбол, тренажерний комплекс та бігові доріжки.

Навчальні класи мають мобільні парти, стільці та інтерактивні дошки. Вражають лінгофонні кабінети, у яких учні можуть чути носіїв мови, записувати своє мовлення.

У кабінеті фізики парти мають підключення до джерела струму, що зручно для проведення лабораторних робіт з електрики. У кабінеті хімії є демонстраційний стіл для проведення експериментів та використовуються інтерактивні технології.

А у новій актовій залі не тільки вдвічі збільшена кількість місць, а й створено сучасний простір для художньо-естетичного виховання. Шкільна їдальня має 160 місць та приваблює яскравим дизайном. Тут повністю оновили харчоблок — він має сучасне технологічне обладнання. А у меню тепер страви шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Одним словом, у загальноосвітній школі № 15 тепер створені не тільки всі умови задля того, аби діти могли сприймати навчальний матеріал, а й для того, аби у школу вони йшли із задоволенням.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя