Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

У ювенальній пробації м. Мелітополя розпочали навчання у школі підготовки волонтерів пробації

5
663

09.08.2021 року на базі сектору ювенальної пробації м. Мелітополя, з метою підготовки соціально-активних дівчат, які зовсім нещодавно розпочали свою волонтерську діяльність, пов’язану з пробацією та мають бажають зробити свій внесок у соціальне виховання молодого покоління, було організовано та розпочато навчання за тренінговою програмою первинної підготовки та інтеграції волонтерів пробації.

Однією з новел, яка виникла у практиці після прийняття Закону України «Про пробацію», є законодавчо визначена можливість залучення волонтерів до роботи із засудженими та звільненими особами. Законодавцем навіть передбачено окрему назву такого активіста – волонтер пробації, тобто фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання певних завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі.

Специфіка роботи з особами, які вчинили кримінальні правопорушення, організація процесу виконання кримінальних покарань та діяльності відповідних органів і установ вимагає надання волонтерам відповідних професійних знань й життєвого досвіду. Саме з цією метою й було проведене перше тренінгове заняття за вищезазначеною програмою.

Дана програма складається з трьох навчальних модулів. На першій зустрічі провідний інспектор сектору ювенальної пробації розповіла дівчатам-волонтеркам про те, що таке пробація та про її вплив на безпеку громади. Заняття проходило у формі тренінгу, під час якого волонтерки-студентки Мелітопольських вищів із зацікавленістю прослухали інформаційну частину модулю, під час мозкового штурму жваво обговорювали вплив пробації на безпеку громади міста Мелітополя та користь свого майбутнього внеску в цей процес.

Наприкінці першого заняття волонтер пробації, яка вже працює з неповнолітнім клієнтами сектору ювенальної пробації понад два роки і яка надихнула своїх подруг-студенток на участь у волонтерстві, запропонувала провідному інспектору сектору свою допомогу у проведенні наступних модулів програми.

 

 

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя