Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

В Мелітополі відбулось свято випускників

4
2183
Освіта

     Сьогодні, 8 липня, в Мелітополі відбувся випускний. Із завершенням останнього навчального року у школі вчорашніх одинадцятикласників привітали Мелітопольський міський голова Іван Федоров, його перший заступник Ірина Рудакова, заступники міського голови Олександр Щербаков та Михайло Семікін, секретар Мелітопольської міської ради Роман Романов та керуючий справами виконкому Христина Євтушенко.

     Цьогоріч з мелітопольських шкіл випустились 751 учень. З них 58 були нагороджені золотими медалями, 14 – срібними. Золоті та срібну медалі також отримали випускники Мелітопольського ліцею-інтернату (6 та 1 відповідно).

     Ошатно одягнуті випускники пройшлися святковою ходою по проспекту ім. Богдана Хмельницького та взяли участь в урочистих заходах у парку культури та відпочинку ім. Горького.

     Із завершенням чергового життєвого етапу юнаків та дівчат привітав Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

     - Шановні випускники, батьки, вчителі! Сьогодні в Мелітополі свято – більш ніж 750 юнаків та дівчат випускаються у доросле життя. Нашому місту є, чим пишатися! Незважаючи на пандемію, дистанційне навчання, новації в навчальних програмах та ЗНО, у нас сьогодні 64 золотих і 15 срібних медалістів.

     Мелітополь може пишатися і тими відмінниками навчання, які за результатами ЗНО набрали найвищі бали. Дякую вам, що славите наш рідний Мелітополь! Хочу подякувати вашим батькам та вчителям, які протягом довгих років вкладали у вас своє натхнення, сили і душу, вірили у вас.

     Попереду складний вибір – ви маєте обрати ту професію, яка буде актуальною і через 20 років. Я вам бажаю, щоб ви вступили до тих вишів, в які бажаєте, та обрали ту професію, про яку мрієте. Бажаю, щоб ваша професія стала ділом вашого життя. І, звісно, бажаю кожному з вас повернутися після навчання до рідного міста Мелітополя, яке ми щодня робимо кращим, сучаснішим, інноваційним!

     Іван Сергійович також нагородив медалістів. Четверо випускників за високі успіхи в навчанні отримали премії особисто від Мелітопольського міського голови у розмірі 10 та 5 тисяч гривень. Серед них:

     - випускник спеціалізованої школи № 25 Віктор Данченко, який отримав найвищий результат у зовнішньому незалежному оцінюванні – 200 балів з біології, а також 12 балів з англійської мови та математики;

     - випускниця загальноосвітньої школи № 4 Ольга Голуб, що отримала з усіх 5-и предметів ЗНО 12 балів (хімія, українська мова, біологія, англійська мова та математика).;

     - випускник ліцею № 10 Андрій Гамалій, який отримав 12 балів з 4 -х предметів (українська мова, математика, англійська мова, фізика);

     - випускниця ЗОШ № 7 Віолетта Мастюгіна, що отримала 12 балів з 4-х предметів ЗНО (українська мова, математика, англійська мова, фізика).

     Золоті та срібні медалі випускникам також вручили секретар Мелітопольської міської ради Роман Романов та начальник управління освіти Ірина Щербак.

     По завершенню урочистостей юнаки та дівчата станцювали вальс та мали можливість зробити пам'ятні фото у яскравих фотозон.