Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітополь з робочим візитом відвідав Міністр розвитку громад та територій

7
853

     Сьогодні, 1 липня, Мелітополь з робочим візитом відвідали Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, його заступник Іван Лукеря, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух та керівник апарату ЗОДА Зінаїда Бойко. Гості відвідали ряд об'єктів соціальної та спортивної інфраструктури.

     Мелітопольський міський голова Іван Федоров продемонстрував Міністру розвитку громад та територій, як в нашому місті за підтримки держави, області та міжнародних партнерів реалізуються інфраструктурні проєкти. Першим об'єктом, який відвідала делегація, став будівельний майданчик, де з нуля створюється спортивний комплекс з льодовою ареною. Олексій Чернишов оцінив темпи робіт (вони попереджають графік) та важливість подібних проєктів. Загальна кошторисна вартість ремонтних робіт тут складає 99 млн 985 тис. грн. (субвенція з держбюджету на розвиток спортивної інфраструктури — 80 млн грн., субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам — 10 млн. грн., міський бюджет — 9 млн 985 тис. грн.).

     Другим об'єктом став оновлений пологовий будинок. Загальна кошторисна вартість капітального ремонту цього медичного закладу склала 63 млн 150 тис. грн., з яких 52,6 млн грн. профінансував Європейський інвестиційний банк. Екскурсія медичним закладом вразила Міністра розвитку громад та територій — сучасно обладнані та комфортні зали для сімейного перебування, операційні, палати інтенсивної терапії, їдальня, кімната виписки залишили тільки приємні враження.

     Зазначимо, що за останню добу в капітально оновленому пологовому будинку народилося п'ятеро дітей — три хлопчика та дві дівчинки. Цікаво, що одна дівчинка народилась саме в ту мить, коли інспекцію медичного закладу проводив Міністр розвитку громад та територій.

     Олексій Чернишов разом з головою ЗОДА Олександром Старухом та Мелітопольським міським головою привітали породілль з народженням діточок та презентували корисні подарунки для малят.

     Олексій Чернишов поцікавився у жінок, наскільки комфортно їм було народжувати в оновленому пологовому будинку. Всі мами одноголосно запевнили: новими умовами задоволені та подякували за можливість перебувати в один з найважливіших моментів життя в комфорті.

     Поважні гості також мали змогу оцінити якість капітального ремонту, що наразі триваю в загальноосвітній школі № 15. Тут вони відвідали спортивну та актову зали, навчальний клас та пришкільну територію, де просто неба створюються так звані зелені класи та спортивні майданчики. Реалізація цього проєкту відбувається також за підтримки Європейського інвестбанку, який виділив Мелітополю 56,4 млн грн. із загальної суми в 67,6 млн грн.

     Завершилась екскурсія об'єктами інфраструктури у спортивному комплексі на базі ДЮСШ-3, що нещодавно був презентований після реконструкції. Вартість ремонтних робіт на об'єкті склала 51 млн 450 тис. грн., з яких 42 млн 875 тис. грн. профінансував Європейський інвестиційний банк. Гості відвідали зали для боротьби, гімнастики, велику гральну залу, мали змогу оцінити комфортні роздягальні, спеціалізоване покриття в залах та тренажерне обладнання. Поспілкувався Міністр розвитку громад та територій і зі спортсменами. Юні баскетболісти разом з тренером поставили найвищу оцінку спортивній споруді та подякували міському голові Івану Федорову за небайдужість та врахування всіх їхніх побажань під час капремонту.

     Підсумовуючи побачене, Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив:

     - Ми бачимо, що держава взяла впевнений курс на оновлення. Завдяки програмі президента “Велике будівництво” вона поступово і динамічно змінюється. Використовуються різні моделі фінансування: це і державний Фонд регіонального розвитку, і місцеві бюджети, бюджети громад, міжнародне співфінансування, де, в першу чергу, я маю згадати Європейський інвестиційний банк та “Надзвичайну кредитну програму для відновлення України”. Я дуже радий констатувати, що всі ці напрямки фінансування та втілення проєктів використовуються в Мелітополі. Сьогодні ми відвідали декілька об'єктів різного функціонального призначення — медичний, освітній та спортивний заклади. І всі вони залишили тільки приємні враження. Це професійно збудовані та реконструйовані об'єкти. Я дуже радий, що сьогодні місцева влада спромоглась досягти таких великих успіхів. Ваше місто залишає дуже приємні враження. Ми були і в центральному парку відпочинку, де я бачив посмішки на обличчях людей, і це дуже важливо в тих умовах і географічній ситуації, в яких знаходиться Мелітополь. Я дякую міському голові та голові обласної державної адміністрації за співпрацю та реалізацію таких проєктів. Впевнений, що місто буде тільки розвиватися та ставати більш комфортним! - зазначив Олексій Чернишов.


 


 


 

Також за темою

До уваги ВПО, які хочуть відкрити власну справуЧитати далі

До уваги ВПО, які хочуть відкрити власну справу

Громадська організація "Агенція розвитку Мелітополя " проводить набір чоловіків та жінок ВПО для навчання: "Як відкрити власну справу&q...
Шануємо пам'ять загиблих у Другій світовій війніЧитати далі

Шануємо пам'ять загиблих у Другій світовій війні

8 травня Україна відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Відзначаємо перемогу над нацизмом у Другій світовій війні та вшановуємо памʼять загиблих Читати далі

Відзначаємо перемогу над нацизмом у Другій світовій війні та...

8 травня, у  День пам’яті та перемоги, Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні.