Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

«КАЗКУ ПРО СЕБЕ» РОЗІГРАЛИ ВИХОВАНЦІ ЛІТНІХ ТАБОРІВ У ДИТЯЧІЙ БІБЛІОТЕЦ

7
721

    Проте цьогоріч вони були особливими, і про них ще довго згадуватимуть як юні друзі бібліотеки, так і самі організатори. Бібліотекарі, вперше об’єднавшись у творчому тандемі з режисеркою, акторкою та письменницею, запросили школярів на сеанс казкотерапії та веселий урок акторської майстерності.

     «Казка про тебе» – саме за цією притчею Наталії Мацієвської та Олени Гармаш зі збірки «Казки для дружньої сім’ї» й відбулися незвичайні зустрічі в гімназії № 1 та в дитячій бібліотеці («Мальвіна»). Головною гостею була, звичайно ж, чарівна письменниця-казкарка Наталія Мацієвська.

 «Сеанси» незвичайної терапії та уроки акторської майстерності проводила режисерка театру-студії «Я+Ти» Палацу культури залізничників Наталія Бабакіна та її помічниці – бібліотекарка Олена Сердюк та юна акторка Ліза Пітішкіна у ролі веселих Чомусиків.

Вистава, у якій діти грали самих себе, викликала справжні емоції: радість, співчуття, сльози, сміх. Діти пригадували, чи зустрічалися їм в житті справжні феї (які розуміють та підтримують тебе). А відчути себе коронованими особами у власному замку допомагали казкові декорації бібліотекарки-художниці Олени Сердюк.

Самою зворушливою частиною казкотерапії було «перевтілення» дітей в принців і принцес та озвучування своїх дитячих (а іноді далеко і недитячих) мрій.

Кульмінацією зустрічей стало малювання мрій, перед чим не встояли, навіть, вихователі таборів, але вже без корон, які заважають грати, читати та малювати!

Книга і театр – чудове поєднання, яке приносить багато позитивних вражень!

Також за темою

До уваги ВПО, які хочуть відкрити власну справуЧитати далі

До уваги ВПО, які хочуть відкрити власну справу

Громадська організація "Агенція розвитку Мелітополя " проводить набір чоловіків та жінок ВПО для навчання: "Як відкрити власну справу&q...
Шануємо пам'ять загиблих у Другій світовій війніЧитати далі

Шануємо пам'ять загиблих у Другій світовій війні

8 травня Україна відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Відзначаємо перемогу над нацизмом у Другій світовій війні та вшановуємо памʼять загиблих Читати далі

Відзначаємо перемогу над нацизмом у Другій світовій війні та...

8 травня, у  День пам’яті та перемоги, Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні.