Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Міський голова презентував оновлений парк комунальної техніки

7
713

     Мелітопольський міський голова Іван Федоров разом зі своїм заступником Олександром Щербаковим взяли участь у традиційній виїзній нараді. Вони проінспектували хід робіт на вулиці Петра Дорошенка, де була замінена аварійна ділянка каналізаційного колектору, та презентували нову техніку ТОВ “Тепло-Мелітополь” та КП “Чистота”.

     Заміну аварійної ділянки каналізаційного колектора по вул. Петра Дорошенка (від вул. Героїв України до вул. Шмідта) проводили спеціалісти КП “Водоканал”. Загальна кошторисна вартість робіт - 2 млн 430 тис. грн. (1,6 млн. грн. - власні кошти КП «Водоканал»; 830 тис. грн. - резервний фонд місцевого бюджету.

     Під час ремонту була замінена ділянка каналізаційного колектора загальною протяжністю 355 метрів, облаштовані 4 каналізаційних колодязі і відновлені 3 каналізаційних колодязі.

     Роботи були ускладнені тим, що ліквідувати аварію локально було неможливо. Пошкоджену ділянку колектора від водно-спортивного комплексу по вул. П. Дорошенка до вул. Г. України (в районі житлового будинку № 55) замінювали комбінованим методом: за допомогою розриття, санації та метода горизонтально-направленого буріння з пайкою труби.

     Іван Федоров зазначив, що у 2015 році була замінена інша ділянка вказаного каналізаційного колектору - від вул. Героїв України до вул. Інтеркультурної. Наступний етап — його повна заміна.

     - Наше завдання — в найкоротші строки відкрити проїзд по вулиці Петра Дорошенка. Сьогодні тут тривають дорожні роботи та виконується часткова заміна бордюрів. Вже 1 червня вулиця знову стане проїзною, - розповів Мелітопольський міський голова.

     Очільник міста також презентував оновлений парк комунальної техніки. ТОВ “Тепло-Мелітополь” тепер буде проводити аварійно-ремонтні роботи за допомогою нового самоскиду. Загальна вартість техніки, яку підприємство придбало за власні кошти, - 2 млн 167 тис. грн.

     За словами директора ТОВ “Тепло-Мелітополь” Олени Ялсукової, наявна техніка підприємства — старенький “ЗІЛ” був 1987 року випуску та не витримував навантаження під час підготовки до опалювального сезону. Новий самоскид в чотири рази ефективніший.

     А для КП “Чистота” за кошти місцевого бюджету придбали підмітально-прибиральну машину з вакуумно-пневматичною системою.

     - Ця техніка з'явилась в нас завдяки партнерству з німецьким містом Магдебург. Нова така машина вартує приблизно 200 тисяч євро — це майже 6 млн грн. Ми ж придбали техніку, що була у використанні, за 1 млн грн. Пробіг цієї машини — 150 тис. км. Для комунальної техніки це дуже мало, тому вона зможе ще довго послужити місту, - зауважив Іван Федоров.

     Директор КП “Чистота” Володимир Морозовський додав, що до придбання нової підмітально-прибиральної машини наявна техніка працювала в 2-3 зміни, бо в Мелітополі дуже стрімкими темпами йде ремонт доріг. Імпортна машина дозволяє прибирати з вулиць і площ міста не тільки дрібне сміття, а й пил з піском.

 

 

Також за темою

Шануємо пам'ять загиблих у Другій світовій війніЧитати далі

Шануємо пам'ять загиблих у Другій світовій війні

8 травня Україна відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Відзначаємо перемогу над нацизмом у Другій світовій війні та вшановуємо памʼять загиблих Читати далі

Відзначаємо перемогу над нацизмом у Другій світовій війні та...

8 травня, у  День пам’яті та перемоги, Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні.
До уваги ВПО, які мають право на допмогу, але не отримали їїЧитати далі

До уваги ВПО, які мають право на допмогу, але не отримали її

Якщо виплату допомоги на проживання не продовжено автоматично, вразливим категоріям громадян необхідно звернутися в органи соцзахисту