Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Про програми пільгового кредитування внутрішньо переміщених осіб для придбання ними житла

28
271

Проблема забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб в Україні існує вже понад 10 років. Але з моменту початку повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України дане питання набуло глобального масштабу та значення

Для вирішення житлової проблеми, в т.ч. програми пільгового кредитування для усіх працездатних переселенців для придбання ними житла Держава вже впровадила окремі програми пільгового іпотечного кредитування.

Державна програма забезпечення доступного іпотечного кредитування громадян з фіксованою ставкою 3 % річних на весь період кредитування (до 20 років), зокрема для військовослужбовців Збройних Сил України за контрактом, медичних працівників педагогічних працівників та науковців. З 01.01.2023 іпотечні кредити за ставкою 7 % річних отримують інші категорії громадян, зокрема внутрішньо переміщені особи.

Кредит внутрішньо переміщеним особам (ДІЯ):

https://diia.gov.ua/services/kredit-na-zhitlo-dlya-vpo

Одним з найефективніших механізмів забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб є програма з надання пільгових іпотечних кредитів за рахунок коштів гранту, наданих Урядом Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW) відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.04.2021 № 451. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінреінтеграції. Одержувачем бюджетних коштів та організацією-виконавцем є Держмолодьжитло.

Прийом звернень громадян до Держмолодьжитла: 

https://www.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/kredyt-dlia-vpo-kfw

Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, відзначила необхідність розширення та збільшення доступності програм забезпечення житлом, а також уніфікації фінансово-кредитних умов для усіх внутрішньо переміщених осіб.

Також за темою

Осінні канікули в Італії Читати далі

Осінні канікули в Італії

12 незабутніх днів в італійському місті Реджо Емілія провели 15 дітей ВПО, з тимчасово окупованих територій Запорізької області.
Зі святом, освітяни!Читати далі

Зі святом, освітяни!

У день вашого професійного свята хочемо висловити вам найщирішу вдячність. 
Вшановуємо тих, хто стоїть на захисті нашої свободиЧитати далі

Вшановуємо тих, хто стоїть на захисті нашої свободи

Цей день не лише про теперішніх героїв, але й про всі покоління українців, що боролися за волю: від козаків, що молились до Богородиці, до сучасних за...