Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Послуга з формування життєстійкості: що? де? коли?

4
780

 У чому сутність послуги? 

Проєкт покликаний підтримати українців. В рамках надання послуги учасники опанують навички зниження рівня стресу і тривожності, самодопомоги і першої психологічної допомоги близьким. Особлива увага приділятиметься розвитку батьківських навичок та догляду за дітьми. А також психологічній роботі  з військовослужбовцями, ветеранами і їхніми родинами. 
Крім того, послуга передбачає навчання волонтерів та допомогу в координації їхньої діяльності. Проєкт є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я, ініційованої Першою леді Оленою Зеленською. 

Партнери проєкту: Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Агропромхолдинг Астарта-Київ, Благодійний фонд "Повір у себе" та інші. 

Як надаватиметься послуга?

Послуга психосоціальної підтримки насамперед передбачає комплексний підхід. Спершу фахівці проводитимуть оцінку потреб людини. Після цього надаватиметься допомога в установленні контактів з фахівцями, службами, організаціями, які пропонують послуги для вирішення наявних проблем, можливості соціального захисту тощо. 
За місцем надання послуги будуть запроваджені: психологічна діагностика, психологічне консультування (індивідуальне, сімейне, чи групове); надання психологічної підтримки та допомоги після психологічних травм та стресових розладів; навчання методам і прийомам, які допомагають знижувати фізичний та психологічний стрес тощо. 
У рамках підготовки фахівців усі надавачі пройдуть ряд тренінгів, серед яких - курси “Самодопомога Плюс” від ВООЗ та “Батьківство без стресу” від ЮНІСЕФ та інші. 

Де і коли надаватиметься послуга? 

Послуга реалізовуватиметься через територіальні громади. Будь-яка ТГ України може подати свою заявку на участь у проєкті. Строки подання заявки оновлюються на сайті Міністерства соціальної політики. Єдина умова - підготувати та утримувати приміщення для надання послуги. 
Списки громад-учасниць публікуються наказами МІнсоцполітики на сайті. 

Хто може стати надавачем послуги в межах проєкту? 

Надавачем послуги з формування життєстійкості можуть бути юрособи та ФОПи, включені до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, які мають або можуть сформувати команди фахівців у кількості відповідно до чисельності населення громади. Така команда має включати: соціальних менеджерів, психолога та соціального працівника. 
Поза конкурсом можуть подати свої заявки ті, хто планують надавати послугу власним коштом, а також беруть на себе відповідальність з облаштування і утримання приміщення. Такими надавачами можуть виступати юрособи, ФОПи (у тому числі ГО), а також комунальні установи (навіть якщо їхня громада не подала свою заявку на 
участь).

Аби долучитися до онлайн-консультацій для надавачів, які проходять щоп'ятниці о 15.00, заповнюйте форму онлайн-реєстрації: 
https://forms.gle/grcffnZ6ejWyiLd19

Також за темою

Вітаємо зі святом Воскресіння Христового! Читати далі

Вітаємо зі святом Воскресіння Христового!

Мелітопольська міська рада вітає зі Світлим Христовим Воскресінням
Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...