Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

ЄВідновлення в окупації: як отримати компенсацію за знищене житло

4
523

Нагадаємо, раніше отримати компенсацію від держави могли тільки власники зруйнованого житла на підконтрольній Україні території. Тепер у проєкті ЄВідновлення це стало можливим і для людей, знищене майно яких знаходиться в окупації. 

- Уряд України підтримує людей з усіх територій, в тому числі окупованих ворогом. А команда Мелітополя першою впроваджує урядові програми підтримки наших мешканців.
Саме наше місто починає роботу програми ЄВідновлення для ТОТ. Будемо допомагати людям, житло яких знищене ворогом і знаходиться в окупації, якнайшвидше отримати кошти від держави - не чекаючи на деокупацію, - повідомив Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

Факт руйнувань нерухомості буде підтверджуватися за допомогою супутникових знімків. 

Зазначимо, що у перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну у Мелітополі було зруйновано майже 20 будинків. Спеціалісти вже опрацьовують заявки мешканців і відпрацьовують механізм, як за допомогою супутникових знімків довести факт знищення житла.

- Наша мета - не тільки допомогти людям, а й «набити руку», щоб у подальшому передати свій успішний досвід іншим окупованим громадам, - підкреслив Іван Федоров.

Подати заявку на компенсацію можна через застосунок «Дія», у Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) або до нотаріуса.
За додатковою інформацією звертайтесь на гарячу лінію відкритого простору допомоги «Саме тут» за телефоном +38 (067) 329-01-81.

Також за темою

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя
Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. Читати далі

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на...

Трагедія Чорнобиля змінила світ. Вона показала, наскільки небезпечними можуть бути технології, і яке велике значення має людська відповідальність.
Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей