Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Захворюваність на кір в Україні зростає – Центр громадського здоров’я

5
489

43 випадки кору  (серед них 21 – у дітей) зареєстровано в Україні за вісім місяців 2023 року. Їх зафіксовано в 11 областях, повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України. 

Водночас за весь 2022-й таких випадків було зареєстровано 11. Тобто за вісім місяців цього року захворіли учетверо більше людей, ніж за весь минулий рік!

Ці спалахи циклічні й повторюються приблизно раз на 5 років, останній був зафіксований у 2017-2019 роках, тоді померла 41 людина.

Ускладнення кору – поширена причина дитячої смертності у світі. Серед ускладнень цього небезпечного захворювання – запалення легень (пневмонія), вушна інфекція (отит), запалення мозку (енцефаліт), інші серйозні ускладнення, а також інвалідність й смерть.

Специфічного лікування кору немає, єдиний можливий спосіб захиститися – вакцинація (для повного захисту потрібні дві дози – в 1 рік та у 6 років згідно Національного календаря щеплень). 

Якщо дитина не отримала першу чи другу дози вакцини за графіком, треба якнайшвидше надолужити їх.


Отримати щеплення можна у сімейного лікаря або педіатра, у пунктах щеплень,  дитячих точках UNICEF “Спільно”. Також в Україні діють 312 мобільних бригад, які виїжджають для проведення щеплень до віддалених районів, організованих колективів та маломобільних осіб. 

Дізнатися адресу найближчого пункту щеплення або дізнатися контакти регіонального координатора з вакцинації для виклику мобільної бригади можна у контакт-центрі МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Також за темою

Вітаємо зі святом Воскресіння Христового! Читати далі

Вітаємо зі святом Воскресіння Христового!

Мелітопольська міська рада вітає зі Світлим Христовим Воскресінням
Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...