Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

У Мелітополя з’явився побратим у Фінляндії

7
363

Сейняйокі – один з найбільших центрів розвитку у Фінляндії, а освітня система цієї країни вважається однією із найкращих. Тож вже у жовтні освітяни шкіл та університетів Мелітополя відвідають Сейняйокі, аби опанувати систему освіти Фінляндії та перейняти цей унікальний досвід. 
-  Маємо і попередні домовленості щодо співпраці у сфері агропромисловості, що є провідною галуззю півдня України. У Сейняйокі зараз перебуває більше 1000 українців. Безмежно вдячний меру міста Jaakko Kiiskilä за всебічну підтримку та допомогу нашим людям. І дякую від імені всіх мелітопольців за беззаперечну підтримку у протистоянні військовій агресії росії, та надання допомоги як зараз, так і за готовність відновлення соціальної та житлової інфраструктури після деокупації! 
Освітній досвід мелітопольські діти та вчителі вже цього місяця перейматимуть і у Тронхеймі (Норвегія). 
З мером цього міста Rita Ottervik Іван Федоров домовився і про реалізацію спільних проєктів. 
-  Для півдня України вкрай важлива сфера зеленої енергетики. І саме у Тронхеймі розташовані кілька відділень найбільшої незалежної дослідницької організації в Скандинавії SINTEF. Rita Ottervik зазначила, що вони готові розглянути можливість для залучення спеціалістів для розробки стратегії та залучення інвесторів. Я безмежно вдячний міжнародним партнерам за підтримку України та реальні справи, направлені на відбудову ТОТ після деокупації, - підкреслив Мелітопольский міський голова.

Також за темою

Вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народуЧитати далі

Вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського н...

У 1944 році за два дні радянський режим депортував близько 190 тисяч кримських татар до Середньої Азії, знищивши в ешелонах смерті тисячі людей та по...
Захисники та мешканці Мелітопольської громади вже отримують кошти соціальної підтримкиЧитати далі

Захисники та мешканці Мелітопольської громади вже отримують ...

Захисникам та мешканцям Мелітопольської міської територіальної громади  - 169 особам, вже виплатили майже 4 млн.гривень соціальної підтримки за д...
День вишиванки - свято, що об'єднує серцяЧитати далі

День вишиванки - свято, що об'єднує серця

Вишита сорочка несе в собі потужну енергію наших предків, захищаючи нас від лихого.