Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

ПРЕДСТАВНИКИ ВЛАДИ ПРИВІТАЛИ ВЕТЕРАНІВ З ДНЕМ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

2
908

Депутат Верховної Ради України Сергій Мінько зазначив, що 9 травня завжди було і буде священним днем. Це день глибокої пошани воїнів-визволителів та всіх тих, хто наближав перемогу на фронті та в тилу.

      - Сьогодні ми приїхали, щоб особисто привітати вас з великим днем — Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Низький уклін вам за неоцінений вклад в наше майбутнє! Від усієї команди бажаю вам міцного здоров'я, довголіття, тепла та турботи від близьких. Ми завжди готові вас підтримати та надати будь-яку допомогу!

     Привітання від народного депутата першим приймав Михайло Григорович Сукач. Михайло Григорович пішов на фронт добровольцем у віці 20 років. В якості кулеметника визволяв від нацистів українські міста. Увагою влади ветеран був розчулений.

      - Як приємно, що про нас не забувають! Мій брат загинув у боях за Мелітополь, а я вижив. Я вдячний вам та вашій команді за постійну увагу. Минулого року завдяки зверненню до вас мені воду провели — це така радість! Моя ціль тепер — дожити до 100 років! - сміється ветеран, що влітку відсвяткує 97-й день народження.

     Ніна Михайлівна Тікевич 21 червня святкуватиме 100-річний ювілей. Вона забагато пережила на своєму віці: дворічною дівчинкою стала сиротою, пам'ятає колективізацію, голод в 1932-му, репресії у 1935-му. У 1942-му році пішла на фронт — охороняла небо на кордоні з Туреччиною.

     І сьогодні ветеран зберігає бадьорість духу. Багато читає, з інтересом обговорює останні новини. У Ніни Михайлівни велика дружня родина — п'ятеро дітей, 9 онуків, 16 правнуків та двоє праправнуків.

      - День Перемоги не забувається. Я дуже вдячна, що ви нас не забуваєте! Вам та вашим дітям бажаю міцного здоров'я, довголіття, добробуту. Щоб ви жили та працювали для людей! - звернулася до гостей Ніна Тікевич.

Привітання з Днем Перемоги від Мелітопольського міського голови Івана Федорова отримав Василь Дмитрович Кука. На фронті він воював із 1943 року. Почав війну в складі 3-го Українського фронту, при визволенні Криму був поранений. Вже після лікування у шпиталі брав участь у звільненні Мінська та інші міст, День Перемоги зустрів у Кенігсберзі.

     Іван Федоров привітав Василя Дмитровича з прийдешнім святом і побажав міцного здоров'я, благополуччя і якомога довше залишатися в строю.
     - Ви знаєте, що для нас 9 травня завжди було і буде священним. У цей день ми низько вклоняємося вам - нашим ветеранам, і дякуємо вам за вклад у велику Перемогу і за те, що дали нам можливість народитися під мирним небом, - висловив слова вдячності Іван Сергійович.
     Із посмішкою на обличчі та великою радістю зустрічали представників влади і ветерани Іван Степанович Гуляко та Наталія Павлівна Сіра. Вони поділилися спогадами про воєнні часи та розповіли, якою ціною діставалась перемога.
     Із самого ранку до себе в гості Івана Федорова та Михайла Семікіна чекав і заслужений фронтовик, Почесний громадянин Мелітополя Микола Мефодійович Голофаст. Приєднався до привітань і голова Мелітопольської міської організації ветеранів України Євген Бабенко.
     Микола Мефодійович не тільки з честю і мужністю пройшов війну, але і виховав не одне покоління мелітопольців, будучи директором 25-ї школи протягом багатьох років. За своє життя Микола Голофаст побачив чимало, але зумів зберегти доброту душі і неймовірну любов до життя.

     Привітання також приймали учасниці народного хору “Фронтовичка”. Вони з посмішками зустрічали гостей та порадували їх своїм співом.

Завітали представники влади і до ветеранів об'єднаного Мелітопольського району. В селище Мирне привітання приймав Володимир Миколайович Капітонов. У 1942-му році він пішов на фронт. З боями пройшов Україну, Польщу, Німеччину. 38 років присвятив авіації та навіть розписався на рейхстазі.

     - Я не погана людина, але бачу: ви кращі за мене! Сергій Анатолійович Мінько увійшов в історію міста, Мелітополь ніколи не був таким — це і парк, і басейн, і загальне враження. Дякую, що ви нас не забуваєте! Ми боролись за ваше покоління і зробили все, що могли. Вам даємо завіт: любити Батьківщину такою, як вона є! - звернувся до гостей ветеран та заспівав їм свою улюблену пісню.В селі Відродження привітання приймав Геннадій Герасимович Цисс. 17-річним хлопчиком він пішов на фронт добровольцем та розпізнавав нацистів навіть за звуком літаків.В селі Веселе народний депутат завітав до учасника бойових дій Андрія Кузьміча Бєлікова. Був покликаний до лав армії в перші дні війни. Зі своїм батальоном пройшов майже всю Європу, а День Перемоги зустрів в Австралії.

     Страшенні роки війни з сумом пригадувала і Любов Володимирівна Губа, що мешкає в селі Веселе. Школяркою вона була примусово вивезена в Німеччину.

     Ветерани отримали в подарунок від представників влади квіти, продуктові набори у символічних армійських речових мішках та послання від дітей — картину, що символізує довгоочікуваний мир та пам'ять про страшні воєнні роки. 

  

 

Також за темою

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створення. Читати далі

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створен...

Нацгвардійці пліч-о-пліч з іншими формуваннями Сил оборони вже 10 років виконують завдання на всіх «найгарячіших» напрямках. 
 День Служби безпеки УкраїниЧитати далі

День Служби безпеки України

Професійне свято спецпризначенців запроваджене згідно з Указом Президента від 22 березня 2001 року.
До уваги зацікавлених осіб!Читати далі

До уваги зацікавлених осіб!

Відбудеться засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені (пошкоджені) об’єкти нерухомого майна