Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітопольці вшанували пам’ять загиблих захисників України

4
452

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.

Саме 29 серпня 2014 року став одним з найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення. Під час виходу українських воїнів з оточення під Іловайськом російське керівництво порушило домовленості. Колони наших військових розстріляли, коли вони проходили так званим «зеленим коридором» через соняшникові поля. 366 загиблих, 429 поранених, 158  зниклих безвісти, 300 полонених. Тому символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха.

Україна сьогодні переживає найбільше випробування в новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну в лютому 2022 року відкрило новий відлік втрат України в боротьбі за суверенітет і соборність.

І сьогодні ми згадуємо не лише тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а й десятки тисяч полеглих захисників і захисниць України в сучасній війні від 2014 року. Вони стоять в одному ряду з усіма поколіннями борців за волю і державну самостійність в усі часи.
Попри велику кількість втрат у цій війні ми маємо й історичну перемогу – згуртовану націю, готову боротися за волю і свободу. Україна може спертись на широку підтримку громадян, бо на захист незалежності держави стали мешканці всіх, без винятку, регіонів нашої країни. В тому числі і мелітопольці.

До пам’ятних заходів долучилися представники мелітопольської громади, які тимчасово мешкають в Запоріжжі. Керівництво міста Мелітополя поклало квіти на меморіал Запорізьким захисникам України. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Вічна пам’ять героям!

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя