Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Ірина Рудакова: "Епідситуація у Мелітополі стабілізувалась"

2
1136

Запорізька область продовжує перебувати у «помаранчевій» карантинній зоні. За шістьма ознаками епідемічної небезпеки, за якими проводиться моніторинг, у нашому регіоні спостерігається збільшення рівня захворюваності. У той же час у Мелітополі всі показники продовжують залишатися нижче середніх по області. Про це під час брифінгу повідомила перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова.

Ірина Володимирівна зазначила: ми хоч і спостерігаємо незначне збільшення показників, однак динаміка їх збільшення значно уповільнилась.

- За останні два тижні у Мелітополі ситуація стабілізувалась, кількість захворілих на коронавірусну інфекцію збільшилась лише на 0,5 відсотка. З 21 січня по 3 лютого захворіли 416 мешканців міста, з 4 по 17 лютого маємо 418 захворілих. Така ж сама ситуація і з госпіталізаціями: з 4 по 10 лютого мали 58 хворих, з 11 по 17 лютого — 57, - повідомила Ірина Рудакова.

На території міста продовжуються щоденні рейдові перевірки з дотримання протиепідемічних заходів. Так, з початку року Мелітопольське управління поліції перевірило 1514 закладів та виявило 108 правопорушень. Мелітопольське управління Держпродспоживслужби перевірило 176 суб’єктів господарювання у сфері торгівлі, ресторанного господарства, інших закладів. На 25 об'єктах виявлені порушення. Найчастіші з них — це відсутність температурного скринінгу та дезінфікуючих засобів, обслуговування людей без захисних масок.

- Невід'ємною частиною боротьби з коронавірусом є вакцинація. Із 135 тис. мешканців, що підлягають вакцинації, на сьогодні вакциновано майже 52 тисячі (38 %), з них отримали два щеплення майже 49 тис. осіб (36 %), третю (бустерну) дозу отримали вже майже 2 тис. громадян. Це навіть трохи вище загальнодержавних та обласних показників. Але для вироблення колективного імунітету цього недостатньо, - повідомила перший заступник Мелітопольського міського голови і додала, що з 11 тисяч дітей віком від 12 до 17 років у місті сьогодні вакциновано понад 500 (5 %).

Продовжується у Мелітополі і робота з профілактичних щеплень дітей від поліомієліту. Наразі проводиться вакцинація дітей віком від 6 місяців до 6 років, які не отримали необхідної кількості доз відповідно до Національного календаря щеплень.

- З переліку батьків Мелітополя, які попередньо відмовлялися від вакцинування своїх дітей, на першому етапі вже вакциновано 62 %. Терміни першого етапу подовжено до 28 лютого, тому ця робота продовжується, - резюмувала Ірина Рудакова.

Також за темою

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створення. Читати далі

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створен...

Нацгвардійці пліч-о-пліч з іншими формуваннями Сил оборони вже 10 років виконують завдання на всіх «найгарячіших» напрямках. 
 День Служби безпеки УкраїниЧитати далі

День Служби безпеки України

Професійне свято спецпризначенців запроваджене згідно з Указом Президента від 22 березня 2001 року.
До уваги зацікавлених осіб!Читати далі

До уваги зацікавлених осіб!

Відбудеться засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені (пошкоджені) об’єкти нерухомого майна