Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітопольські школи продовжать навчатися дистанційно

6
1634

У зв'язку з ростом захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19 у закладах загальної середньої освіти Мелітополя ще на тиждень продовжується навчання за дистанційною формою. Відповідне рішення сьогодні було прийняте на позачерговому засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова повідомила, що сьогодні відбулось планове засідання регіональної комісії ТЕБ та НС, слідом за ним - засідання місцевої комісії. На ньому розглянули низку питань, у тому числі щодо продовження дистанційного навчання у навчальних закладах міста.

Так, закладам загальної середньої освіти рекомендовано продовжити навчання за дистанційною формою. Закладам позашкільної освіти — з використанням індивідуального графіка навчання та/або за дистанційною формою.

Крім того, дистанційно будуть навчатися і вихованці окремих дошкільних навчальних закладів — при перебуванні на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 більш як 50 % дітей та персоналу. З 7 лютого таким чином призупиняється навчальний процесс у дитсадку № 8 (“Зіронька”) в авіамістечку. Сьогодні тут хворіє 50 % персоналу, а сам заклад через захворюваність на ГРВІ відвідують лише 30 дошкільнят.

Закладам вищої та професійно-технічної освіти усіх форм власності також рекомендовано розглянути питання щодо організації освітнього процесу з використанням індивідуального графіка навчання, змішаної та/або дистанційної форми навчання.

- У нашому регіоні за шістьма ознаками епідемічної небезпеки, за якими проводиться моніторинг, спостерігається збільшення рівня захворюваності у 3,5 рази. Найбільше збільшення бачимо сьогодні у містах Енергодар та Пологи. Запорізька область продовжує перебувати у «помаранчевій» карантинній зоні. Однак, за коефіцієнтом виявлення випадків інфікування від «червоної зони» нас відділяє піввідсотка (перехід при 20 %, а маємо 19,6). Що стосується Мелітополя, то у нас всі показники нижче середніх по області, однак ми теж спостерігаємо їх поступове збільшення. Так, за останні два тижні в Мелітополі кількість захворілих на коронавірусну інфекцію збільшилась майже на 300 %. Якщо на 4 січня на амбулаторному лікуванні перебувало 107 осіб, то сьогодні вже 397. Також збільшилась і кількість госпіталізованих - майже на 100 %. Наприклад, протягом січня госпіталізовано 108 осіб. Для порівняння, у грудні було 74 пацієнти, - повідомила Ірина Рудакова.

Перший заступник Мелітопольського міського голови підкреслила, що по місту серед вакцинованих менше одного відсотка госпіталізованих. Це доводить, що вакциновані, якщо і хворіють, то у легшій формі, та швидше одужують.

- Невід'ємною частиною боротьби з коронавірусом є вакцинація. Із 135 тисяч мешканців, що підлягають вакцинації, на сьогодні вакциновано понад 50 тисяч (37 %), з них отримали два щеплення понад 47 тис. осіб (35 %). Такий самий показник в середньому по всій країні. Але це недостатньо для вироблення колективного імунітету, - наголосила Ірина Володимирівна.

З 11 тисяч дітей віком від 12 до 17 років у Мелітополі сьогодні вакциновано майже 500 (5 %). Наразі в Мелітополі наявні усі вакцини у достатній кількості.

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя