Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Відбулась чергова сесія Мелітопольської міської ради

5
1110

Депутати Мелітопольської міської ради плідно попрацювали на п'ятнадцятій черговій сесії міської ради 23 грудня. На засіданні були розглянуті актуальні питання. Крім того, вихованці клубу «Лідер» Палацу дитячої та юнацької творчості отримали нагороди за успіхи у Всеукраїнському онлайн-конкурсі есе.

На початку засідання Мелітопольський міський голова Іван Федоров привітав молодь з успіхами у творчому конкурсі.

- Нещодавно вихованці клубу «Лідер» нашого Палацу дитячої та юнацької творчості взяли участь у Всеукраїнському онлайн-конкурсі есе «Мій парламент за права дитини», який був ініційований підкомітетом у справах сім’ї та дітей Комітету гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України. На конкурс надійшло 180 робіт. Але роздуми юних мелітопольців щодо реалізації прав дітей у повсякденному житті особливо вразили членів журі, - зазначив Іван Сергійович.

За участь у Всеукраїнському онлайн-конкурсі есе «Мій парламент за права дитини» подяки Комітету Верховної ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики були вручені вихованцям клубу «Лідер» Палацу дитячої та юнацької творчості Тетяні Чебірюк, Діані Калюжній, Марії Бродовській, Поліні Філіповій та Марії Бучакчийській.

За високий професіоналізм, майстерність, ініціативно-творчий підхід до роботи та вагомий внесок у справу виховання підростаючого покоління подяка виконавчого комітету була оголошена педагогу дівчат — методисту вищої категорії Палацу дитячої та юнацької творчості Анжелі Киреєвій.

Під час засідання сесії депутати розглянули актуальні питання життєдіяльності міста. Міський голова зазначив, що минулого тижня відбулась остання у цьому році сесія Запорізької обласної ради. Для Мелітополя вона була дуже продуктивною.

- На облсесії прийняли ряд важливих для нашого міста рішень. Вони стосувались як бюджету, так і комунального майна Запорізької обласної ради. В першу чергу, я вдячний Володимиру Миколайовичу Кюрчеву, який очолює депутатську групу “За розвиток Мелітопольського краю”, за роботу на благо міста. І сьогодні він як голова бюджетної комісії обласної ради знаходиться у Запоріжжі, оскільки буде прийматися важливе рішення — виділення субвенції на придбання рентген-обладнання для нашої лікарні.

На минулій сесії були прийняті ряд питань про виділення коштів. На початку наступного року ми розпочнемо реконструкцію каналізаційного колектору по вулиці Брив-ла-Гайярд. Останні 5 років ми робимо комплексні ремонти, тому після заміни каналізації ми відремонтуємо дорожнє покриття. Зазначу, що саме вулиця Брив-ла-Гайярд веде нас у медичне містечко, де зконцентровані пологовий будинок, ковідний шпиталь, лікарня невідкладних станів.

Відновлення каналізаційних мереж також заплановане на вул. Грушевського. Це історична частина міста, яка давно потребує ремонту.

Ще одне важливе рішення — затвердження меж Мелітополя, хоча позиція депутатів була неоднозначною. Тим не менш, наше питання було прийняте і ми перейшли до останнього кроку — затвердження меж міста Верховною Радою. Я вдячний народному депутату Сергію Мінько за те, що сьогодні він займається лобіюванням цього питання у парламенті. Для нас це дуже важливо, бо це черговий етап розвитку Мелітополя, - підкреслив Іван Федоров.

Були прийняті на черговій сесії обласної ради і важливі рішення щодо комунальної власності. Зокрема, на баланс Мелітополя був переданий корпус-вставка онкологічного диспансеру. За словами Івана Федорова, наступного року влада планує організувати онкологічну службу на базі ТМО.

- Вперше свій депутатський фонд на придбання спеціалізованої техніки виділив депутат Запорізької обласної ради Євген Балицький, а це значить, що всі ми зацікавлені у розвитку Мелітополя. Я вдячний депутатам Запорізької обласної ради і можу сказати, що 2021 рік у нас плідно пройшов у комунікації з місцевою владою Мелітополя та депутатським корпусом обласної ради та облдержадміністрації, на чолі якої стоїть Олександр Старух, - резюмував Іван Сергійович.

Під час сесії депутати Мелітопольської міської ради розглянули земельні питання, питання комунальної власності, блок програм, фінансові питання, депутатські запити та різне.

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя