Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітополь святкує 237-й день народження

5
1271

Мелітополь сьогодні перетворився на місто суцільного свята. Ярмарки, території смачної їжі, урочистості, зірковий футбол та головний концерт за участю Народної артистки України Тіни Кароль – таким буде перший день святкування Дня міста 25 вересня.

Калейдоскоп святкових подій сьогодні стартував з традиційної виставки-ярмарку товаровиробників Мелітопольщини Made in MLT на вулиці Героїв України. Поруч, на проспекті Б. Хмельницького, простягнулась територія смачної їжі, де всі бажаючи можуть продегустувати страви на мангалі, національну кухню та смаколики від місцевих виробників.

Гуляли на ярмарку і представники влади. Сьогодні Мелітополь приймає поважних гостей, які завітали в наше місто із привітаннями. Серед них голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, суддя Конституційного Суду України Вікор Городовенко, Генеральний консул Республіки Польща в Харькові Пьотр Стаханчик та інші.

Зі святом мелітопольців привітав народний депутат України Сергій Мінько:

 - Дорогі мелітопольці! Від імені нашої команди з величезною радістю вітаю вас з днем народження рідного міста. Мелітополю виконується 237 років. До цієї дати ми підійшли з солідним багажем досягнень. Сучасний Мелітополь – це потужний діловий центр крупного субрегіону. Він відрізняється розвиненою інфраструктурою, новітніми соціальними, культурними об’єктами, зонами відпочинку, яким можуть позаздрити багато обласних міст. За останні роки ми з вами доклали багато зусиль, аби наше місто стало чистим, затишним, світлим та комфортним для проживання та ведення бізнесу. Проте завжди для нас були і залишаються головною цінністю люди. І сьогодні наша команда працює над створенням сучасного соціально-орієнтованого міста, міста з душею та серцем, своїми традиціями та пам’яттю, автентичністю та багатою історико-культурною спадщиною, яку ми зобов’язані зберегти та передати майбутнім поколінням. Впевнений: разом ми багато чого зможемо! – звернувся до громади Сергій Мінько.

Народний депутат зауважив, що минулий рік для команди став серйозним випробуванням на зрілість, професіоналізм, згуртованість.

 - Ми з гідністю пройшли етап місцевих виборів, взяли на себе відповідальність за розвиток нашого Мелітопольського району, а головне – за цей час ми не втратили добрих відношень, - резюмував Сергій Мінько.

Депутат Верховної Ради відповідно до указу Президента України нагородив тренера-викладача з вільної боротьби Дитячо-юнацької спортивної школи № 1 Руслана Куксова, якому було присвоєно звання "Заслужений працівник фізичної культури і спорту України".

Пам’ятним знаком та почесними грамотами до 237-ї річниці заснування Мелітополя були нагороджені: колектив групи компаній “Турбоком” в особі директора Володимира Овчаренка, колектив ТОВ “ТАРА” в особі директора Еріка Мартіросяна, генеральний директор науково-виробничої компанії “РОСТА” Володимир Тарасенко, технічний директор товариства з обмеженою відповідальністю “Гідросила-Тетіс” Сергій Сидорчук, начальник складального цеху ТОВ “Автопривод” Сергій Покалюхін, начальник цеху литва товариства з обмеженою відповідальністю “Руслан-комплект” Віктор Скиданенко, начальник виробництва цеху чавунного литва групи компаній «Турбоком» Фелікс Гуревич, начальник експериментальної ділянки ТОВ  “ЮТАС” Олександр Букколіні, начальник бюро відділу головного енергетика виробничого підрозділу “Мелітопольський моторний завод” ПАТ “Запорізький автомобільний завод” Олег Кривенко, керівник відділу технічного контролю приватного підприємства “Завод “Двигун” Валентина Злигостєва, нагалоджувальник верстатів та маніпуляторів з програмним керуванням АТ “Гідросила МЗТГ” Артем Тарасенко, налагоджувальник обладнання у виробництві пружин ТОВ “Мелітопольський завод пружин” Максим Івчик та токар ТОВ “МПІ-Агро” Олександр Кудріч.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, вітаючи Мелітополь зі святом, пошуткував, що ініціює історичне дослідження, аби довести, що люди на нашій території жили тисячоліттями.

 - Мелітополь останні роки розквітає. Ви місто унікальне, багатокультурне. Тільки за останні роки з’явилося те, чого у вас ніколи не було – басейн, а цього року з’явиться льодова арена. У вас реальна команда, в яку увійшли всі мешканці міста. Всі ви вболіваєте за своє місто, любите його, змінюєте його на краще. І те, що ви є лідером президентської програми «Велике будівництво», говорить про те, що ви стаєте більш ефективними та вносите в історію міста та України свою ноту, своє бачення, свою добру справу. Спасибі и слава Мелітополю! Слава Україні! – привітав мешканців міста Олександр Васильович та нагородив грамотами Запорізької обласної державної адміністрації завідувача травматологічним відділенням відокремленого підрозділу “Лікарня невідкладних станів” Євгена Пирогова, лікаря-інфекціоніста дитячого інфекційного відділення відокремленого підрозділу «Інфекційна лікарня» Ольгу Мовчан та генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю “Гідросила-Тетіс” Сергія Дяченко.

Привітав своє рідне місто з днем народження і суддя Конституційного Суду України Віктор Городовенко. Краєзнавчому музею, який цього року святкує 100-річний ювілей, та міському голові Івану Федорову він презентував пам’ятні подарунки.

Голова Запорізької обласної ради Олена Жук побажала Мелітополю розвитку та амбітних проєктів, та зазначила, що на наше місто рівняються.

Почесними грамотами Запорізької обласної ради Олена Жук нагородила завідувача хірургічним відділенням “Багатопрофільної лікарні інтенсивних методів лікування швидкої медичної допомоги” Мєрабі Гахарію, керівника громадської організації майстрів декоративно-прикладного мистецтва “Надія” Надію Денисюк, тренера-викладача з боксу ДЮСШ № 1 Сергія Онищенко, тренера спортивного клубу «Атлетичний цех» Максима Голованова, головного спеціаліста управління культури та молоді Ольгу Фоміну та вчителя ЗОШ № 24 Ганну Щербакову.

А Мелітопольський міський голова Іван Федоров, звертаючись до мелітопольців, подякував кожному за кропітку працю задля розбудови та розвитку міста.

 - Сьогодні Мелітополю 237 років. Наше місто має свою славетну історію, в якій були різні сторінки. Проте незмінним залишається одне: цю історію творять люди. Люди різних конфесій та віросповідань, різних національностей, віку, досвіду, професій. Але всі вони вкладають душу і сили, щоб Мелітополь ставав кращим.

До цієї дати ми підійшли з певними результатами. Ми вдячні за безцінний досвід Почесним громадянам, ветеранам, старійшинам. Ми вдячні нашим захисникам, які боронять територіальну цілісність та суверенітет нашої держави. Нашим лікарям, які стоять на варті здоров’я громадян, особливо в останні два роки. І, звичайно, ми вдячні нашій молоді, яка надихає нас своєю енергією, амбітністю та змушує рухатися вперед. Все це роблять прості мешканці Мелітополя кожного дня, щоб саме тут жилося краще.

Сьогодні у нас побудовані гарні стосунки з державною та обласною владою, європейськими партнерами та міжнародними інституціями. Ми не боїмося брати на себе відповідальність та втілювати в життя найамбітніші проєкти, які, на перший погляд, навіть для виконавців здаються неможливими.

Сьогодні Мелітополь комфортне місто, що стрімко розвивається. Але попереду ще багато роботи, бо досконалості, як відомо, немає меж. Але я впевнений: якщо ми всі об’єднаємось, нам вдасться досягти нашої мрії: щоб саме тут наші діти хотіли здобувати освіту та працювати, народжувати дітей та будувати міцні і щасливі сім’ї. Зі святом, мелітопольці! – привітав місто Іван Федоров.

Почесною грамотою виконавчого комітету Мелітопольської міської ради були нагороджені начальник відділу з питань публічних закупівель департаменту капітального будівництва та житлово-комунального господарства Олена Попелешко, заступник директора з організаційно-методичної роботи «Багатопрофільної лікарні інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» Любов Бавико, уповноважена в мікрорайоні міста “Східна Піщана” Алла Чмир, уповноважена в мікрорайоні міста “Східна частина міста” Зінаїда Попова, уповноважена в мікрорайоні міста “Червона гірка” Ніна Дерикоз.

Нагороди також отримали: вчитель української мови ліцею № 9 Євдокія Атрошенко (учнівський результат 196 балів), вчитель української мови ЗОШ № 7 Віталія Пікалова (учнівський результат 197 балів), вчитель біології ЗОШ № 24 Микола Коротков (учнівський результат 199 балів), вчитель біології СШ № 25 Євгенія Яковлева (учнівський результат 200 балів).

Диплом “Кращий підприємець року” в номінації “Бізнес-леді року» отримала Ганна Черкашина – голова правління громадської організації “Клуб ділових жінок МЛТ”.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров та його перший заступник Ірина Рудакова також вручили сертифікати переможцям конкурсу «Бюджет участі». Детальніше про них дивіться у публікації.

Зазначимо, що сьогодні на мелітопольців чекають зірковий футбол – о 15.00 збірна Мелітополя зіграє проти зірок українського футболу.

О 18.00 на вулиці Героїв України розпочнеться грандіозний концерт за участю українських зірок. Хедлайнером вечору стане Народна артистка України Тіна Кароль.

А вже завтра всі меломани матимуть можливість насолодитися музикою та творчими номерами учасників традиційного молодіжного фестивалю національних культур «Віра. Надія. Любов». Запрошуємо до святкування!

 

 

Також за темою

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...
Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та ЛьвовіЧитати далі

Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та Львові

Мелітопольці, які вимушено виїхали з рідного міста, можуть звернутися у відділи ЦНАП у Києві та Львові за отриманням якісних послуг
Ракетним ударом ворог пошкодив мелітопольський дім у Запоріжжі - "Відкритий простір допомоги "Саме тут". Читати далі

Ракетним ударом ворог пошкодив мелітопольський дім у Запоріж...

Ворог ракетними обстрілами тероризує мешканців України. Під ударами люди і цивільна інфраструктура.