Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Відбулось планове засідання виконкому

2
754

23 вересня відбулось чергове засідання виконкому. На ньому були розглянуті планові питання, питання захисту прав дітей, опікунської ради, соціального захисту, комунальної власності, архітектури, ЖКГ, житлові та інші питання.

Начальник управління освіти Ірина Щербак доповіла про мережу закладів освіти. Вона в Мелітополі залишилась незмінною — у нашому місті 21 заклад загальної освіти і 27 закладів дошкільної освіти.

- У порівнянні з минулим роком відбулись і деякі зміни. Так, цього року ми набрали 231 клас (15 877 учнів), середня наповненість класів — 28,8. У минулому році було 535 класів (15 281 учень). Таким чином, ми зменшили кількість класів та збільшили їх середню наповненість. Мережа 5-9 класів зменшилася на чотири класи. Збільшилась цього року кількість інклюзивних класів — їх було 52, тепер 71. Мережа груп подовженого дня залишилась незмінною — 30 груп. Що стосується дошкільних навчальних закладів, то у 27 ДНЗ сьогодні працюють 248 груп. У порівнянні з минулим роком відкриті чотири додаткові групи інклюзивної освіти.

Мережа позашкільної освіти залишилась незмінною: сьогодні у нас працюють 75 гуртків у Палаці дитячої та юнацької творчості та 227 гуртків різного профілю у Центрі позашкільної освіти, включаючи клуби за місцем проживання, - повідомила Ірина Щербак.

Начальник управління соціального захисту населення Ірина Донець розказала про оздоровчу кампанію для дітей пільгових категорій. Так, в черзі на отримання путівок у поточному році перебувало 333 дитини пільгових категорій, 92 з них мали право на першочергове направлення до позаміських дитячих закладів. Міська програма “Оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки” передбачає кошти на придбання путівок (950 тис. грн.) та оплату транспортних послуг за перевезення груп дітей до дитячих закладів та у зворотньому напрямку у разі виділення путівок з обласного бюджету.

- За кошти міського бюджету було придбано 88 путівок на першу зміну до ДЗОтВ “Северянін” (смт Кирилівка), в тому числі 3 путівки були виділені для дітей позбавлених батьківського піклування віком від 4 до 6 років, які перебували у дитячому закладі у супроводі опікунів.

Щороку наші діти відправляються на відпочинок за рахунок обласного та державного бюджетів. На жаль, цього року путівки за рахунок обласного бюджету були придбані із запізненням через складнощі з проведенням тендеру, тому не були розподілені на Мелітополь. За рахунок державного бюджету 49 дітей пільгових категорій оздоровились у закладах за межами Запорізької області: 20 дітей у дитячому центрі “Молода гвардія” (Одеса), 19 дітей у міжнародному центрі “Артек” (Київ), 10 дітей у таборі відпочинку оздоровлення та патріотичного виховання дітей та молоді “Соколята” (Львівська область). Всього було оздоровлено 137 дітей пільгових категорій, - розказала Ірина Донець.

Серед актуальних питань порядку денного було і звільнення території міста від двох металевих гаражів в районі будинку № 1 на вул. Сухова. За словами в.о. начальника відділу з благоустрою та екології Максима Галуцького, таке рішення прийняте у зв'язку з відповідними скаргами місцевих жителів, бо гаражі знаходяться у незадовільному стані.

 

Також за темою

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створення. Читати далі

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створен...

Нацгвардійці пліч-о-пліч з іншими формуваннями Сил оборони вже 10 років виконують завдання на всіх «найгарячіших» напрямках. 
 День Служби безпеки УкраїниЧитати далі

День Служби безпеки України

Професійне свято спецпризначенців запроваджене згідно з Указом Президента від 22 березня 2001 року.
До уваги зацікавлених осіб!Читати далі

До уваги зацікавлених осіб!

Відбудеться засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені (пошкоджені) об’єкти нерухомого майна