Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Відбулось засідання десятої чергової сесії Мелітопольської міської ради

5
1060

Сьогодні, 20 серпня, відбулось засідання десятої чергової сесії Мелітопольської міської ради Запорізької області VIII скликання. Депутати розглянули актуальні питання порядку денного. Серед них — призначення на посаду заступника Мелітопольського міського голови Оксани Матвіїшиної.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров зазначив, що довгий час дві посади заступника мера були вакантними.

- Ми досить ретельно підбираємо кадри до нашої команди. Проте кількість задач, які сьогодні виконує команда Мелітополя та об'єднаного Мелітопольського району, постійно зростає. Оксана Матвіїшина — людина з великим досвідом роботи, Заслужений економіст України. Аби працювати з нами, вона погодилась змінити місце проживання та переїхати із Запоріжжя у Мелітополь. Остання посада, яку вона займала — директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Запорізької обласної державної адміністрації. Сподіваюсь, що ви зробите вагомий внесок у розвиток Мелітополя та об'єднаного Мелітопольського району, - представив депутатам Оксану Матвіїшину міський голова.

За призначення Оксани Євгеніївни заступником міського голови народні обранці проголосували одноголосно. Сама вона подякувала Івану Федорову за запрошення працювати у такій потужній команді.

- Я давно спостерігаю за розвитком Мелітополя — темпи росту вражають. За короткий проміжок часу місту вдалось продемонструвати якісні зміни за всіма напрямами.

Окремої уваги заслуговують трансформації у благоустрої міста та вміння працювати з інвесторами. Таких темпів відповідального будівництва з дотриманням європейських стандартів та відповідального ставлення влади до всіх питань я відверто не бачила ніде в регіоні! Дякую за запрошення попрацювати зі справжніми патріотами свого міста, професіоналами, людьми з шаленою ініціативою та прагненням змінювати життя своїх громадян на краще. Сподіваюсь на плідну співпрацю!

Після затвердження кадрових питань депутати розглянули земельні, комунальні, фінансові питання, програми, положення та статути.

Серед актуальних питань було надання дозволу комунальним неприбутковим підприємствам медичної сфери на отримання овердрафту. Іван Федоров прокоментував цю необхідність:

- Впродовж серпня у нас були перебої з оплатою медичних послуг від Національної служби здоров'я України, що було викликано проведенням перерахунку коштів, які отримаєть КНП. Крім того, всі КНП отримали офіційний лист від НСЗУ щодо можливих труднощів оплати послуг з вересня. Щоб не ставити під загрозу виплату заробітної плати нашим медичним працівникам та не робити дотації з місцевого бюджету на ці цілі, ми поставили завдання керівникам медичних закладів опрацювати питання щодо отримання кредитної лінії. Це стандартна практика, щоб перекрити поточні дефіцити коштів між платежами НСЗУ та виплатити лише захищені статті бюджету. Якщо ми отримаємо кошти від НСЗУ вчасно, ми не будемо використовувати цю кредитну лінію, - пояснив Іван Федоров.

В ході сесії також була презентована Стратегія удосконалення та розвитку системи надання соціальних послуг Мелітопольської міської територіальної громади до 2027 року.

 

 

 

 

 

Також за темою

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...