Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Медичні працівники міста отримуватимуть підвищені зарплати

5
1528

Середня заробітна плата лікарів вторинної ланки збільшилась у порівнянні з груднем 2021 року на 77 %, середнього медичного персоналу — на 75,2 %.

Нагадаємо, згідно Постанови Кабміну, заробітна плата медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності за виконану місячну (годинну) норму праці не може бути менша ніж 20 тис. гривень для лікарів (крім лікарів-інтернів) та 13,5 тис. гривень для середнього медичного персоналу.

За словами першого заступника Мелітопольського міського голови Ірини Рудакової, диференціація зарплати медпрацівникам здійснюється у межах фонду оплати праці шляхом встановлення доплат та надбавок з урахуванням вислуги років, кваліфікації працівника, складності роботи та відповідальності, умов виконуваної роботи та її результатів. У разі встановлення медичному працівнику неповного робочого дня або неповного робочого тижня, а також під час невиконання ним у повному обсязі встановленої норми тривалості робочого часу вимога щодо розміру оплати праці застосовується пропорційно до відпрацьованого часу.

- Середня заробітна плата лікарів вторинної ланки збільшилась в порівнянні з груднем 2021 року на 77 % (було 13,5 тис. грн. – стало 23,7 тис. грн.). Середня зарплата лікарів первинної ланки стала 22,1 тис. грн.(було 13,2 тис.). Відсоток збільшення зарплати середньому медперсоналу склав 75,2 %. Тобто нарахована середня зарплата за січень 2022 року буде 14,3 тис. грн., - повідомила Ірина Рудакова.

Всі комунальні заклади Мелітополя нарахували зарплату медпрацівникам у повному обсязі з урахуванням Постанови Кабміну та диференціації. Однак на сьогодні тільки два заклади — Центр первинної медико-санітарної допомоги та Центр лікувально-діагностичної та лабораторної медичної допомоги отримали договір з НСЗУ та кошти від держави. Тобто спроможні виплатити заробітну плату у повному обсязі. Стоматологічна поліклініка частково здійснила виплату зарплати за рахунок надходження коштів від платних послуг. Два лікувальних заклади — ТМО та пологовий будинок до цього часу за незалежними від них обставинами не отримали договори з НСЗУ і поки що не мають можливості виплатити підвищену заробітну плату.

- Ми сподіваємось, що фінансування з державного бюджету надійде найближчим часом. По мірі надходження коштів заробітна плата буде виплачена в першу чергу. Всі працівники отримають нараховану зарплату за січень 2022 року у повному обсязі. Однак з невеликою затримкою, пов’язаною з технічними проблемами договірної роботи з НСЗУ, - резюмувала Ірина Рудакова.

Також за темою

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...
Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та ЛьвовіЧитати далі

Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та Львові

Мелітопольці, які вимушено виїхали з рідного міста, можуть звернутися у відділи ЦНАП у Києві та Львові за отриманням якісних послуг