Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітополь відзначає День Соборності України: головну площу міста охопила стрічка єднання

5
1218

Мелітополь відзначає одну зі знаменних подій нашої держави — День Соборності України. З цієї нагоди у місті відбулись ряд тематичних заходів: урочистості на площі Перемоги, акція “Стрічка єднання” та церемонія покладання квітів на знак поваги та вшанування історичного внеску у формування українського державотворення.
103 роки тому відбулась доленосна подія для національного державотворення. Підписання Акту Злуки стало яскравим символом об'єднання Української Народної і Західноукраїнської Народної республік — територій, що були історично поділені протягом тривалого часу. І це стало символом національної єдності. На жаль, український народ і сьогодні із зброєю в руках змушений відстоювати цілісність та незалежність власної держави. Адже кожен з нас розуміє: саме в єдності ми можемо досягти головної мети – сильної, вільної й демократичної, європейської України.
Голова Мелітопольської районної державної адміністрації Ігор Судаков зазначив, що День Соборності має величне  історичне і політичне значення.

 - Проголошення Акту Злуки докорінно змінило життя українського народу. Здійснилася мрія патріотів нашої Батьківщини – возз’єднання України. У цей день ми усвідомлюємо, що є нащадками великої могутньої соборної держави. І згадуємо синів і дочок України, які раніше відстоювали її єдність та неподільність, і які сьогодні ціною власного життя боронять рідні кордони. Сьогодні я хочу побажати мирного неба над нашою державою, міцного здоров’я, благополуччя та злагоди вашим родинам, процвітання нашій Україні! – звернувся до присутніх Ігор Ігорович.

Із Днем Соборності України жителів об’єднаного Мелітопольського району від імені міського голови Івана Федорова, депутатського корпусу і виконавчих органів влади привітав заступник Мелітопольського міського голови Михайло Семікін.
 - 22 січня 1919 року здійснилася мрія, якою жили і за яку вмирали кращі сини України. Сьогодні ми маємо усвідомлювати, що розбудова демократичної незалежної держави є нашим святим боргом. Тільки разом, соборно, ми зможемо побудувати сильну державу та створити добробут для кожного українця. Зі святом! Слава Україні! – привітав присутніх Михайло Семікін.

А волонтерка молодіжного центру «Піпл.юа» Інна Середник зазначила, що взаємна повага і підтримка, спільність у помислах та діях – міцна гарантія української держави, благополуччя і добробуту кожного з нас. Мелітопольцям представниця молоді побажала наснаги до вагомих звершень, добра та злагоди.
Представники влади разом зі студентською молоддю та учасниками АТО/ООС на знак поваги та вшанування історичного внеску у формування українського державотворення взяли участь у церемонії покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку та меморіалам загиблих борців за незалежність України – членам екіпажу Іл-76, що трагічно загинули у небі над окупованим Луганськом, та учасників АТО/ООС.
Яскравим підсумком заходів до Дня Соборності України стала участь у всеукраїнській акції «Ланцюг єднання». Аби засвідчити єдність українського народу, представники влади, студентства, волонтери, військовослужбовці, ветерани АТО/ООС та всі бажаючі об’єднали символічну жовто-блакитну стрічку завдовжки 1 кілометр.

 

 

Також за темою

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...
Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та ЛьвовіЧитати далі

Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та Львові

Мелітопольці, які вимушено виїхали з рідного міста, можуть звернутися у відділи ЦНАП у Києві та Львові за отриманням якісних послуг