Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

У Мелітополі відкрили соціальне підприємство, що допоможе жінкам стати фінансово незалежними

2
896

Сьогодні, 1 грудня, у Мелітополі презентували принт-лабораторію Print Club. Це соціальне підприємство створене, аби жінки, що потерпають від домашнього насильства, могли реалізуватися та стати фінансово незалежними. З відкриттям принт-лабораторію вітала перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова.

Проєкт реалізований у рамках компоненту «Посилення національних і регіональних механізмів побудови адаптивної, підзвітної та економічно ефективної системи протидії та запобігання насильству за ознакою статі», що реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні за імплементації Міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я» при фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні. За кошти партнеру було придбане спеціальне обладнання, що дозволяє наносити принти на тканину.

Ірина Рудакова подякувала Фонду ООН у галузі народонаселення в Україніза підтримку у відкритті ще одного соціального підприємства у Мелітополі.

- Завдяки великій команді однодумців для наших жінок відкриваються нові можливості, аби бути захищеними, мати нові робочі місця. У Мелітополя є гарний досвід підтримки бізнесу у реалізації проєктів разом з USAID — це Офіс підтримки бізнесу та експорту, створений при Агенції розвитку Мелітополя. ПРООН підтримує крафтові напрямки Мелітопольського району, у проєктах GIZ є сильні економічні складові. Ми бачимо, як сьогодні наші підприємці подають проєкти та виграють з ними. Саме завдяки громадським ініціативам можливе створення подібного нового соціального підприємництва. Я бажаю всім міцного здоров'я та легкого старту принт-лабораторії! Ми працюємо задля того, щоб наші жінки почувалися безпечніше, - зазначила перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова.

Начальник управління соціального захисту населення Ірина Донець зауважила, що соціальне підприємство — це не бізнес і не благодійність. Це діяльність, що допомагає створити умови для реалізації соціально незахищених верств населення.

- Це і створення робочих місць, і надання можливості саморозвитку. Жінки, про яких ми сьогодні говоримо, можуть прийти і отримати навички. Я бажаю принт-лабораторії легкого старту та соціально відповідальних споживачів! - привітала Print Club з відкриттям Ірина Федорівна.

За словами голови правління благодійної організації “Благодійний фонд “Все можливо” Олени Овсяннікової, за 12 років існування організація пройшла довгий та складний шлях.

- 12 років тому наша організація “Все можливо” почала займатися проблемоюдомашнього насильства в місті. Тоді ми допомагали жінкам, проте у Мелітополі ще не було шелтеру і жінки тоді ночували в нашому офісі. Я вдячна першому заступнику Мелітопольського міського голови Ірині Рудаковій та начальнику УСЗН Ірині Донець за те, що разом ми об'їздили багато міст, аби зібрати найкращий досвід створення шелтеру. Сьогодні ми надаємо жінкам, що потерпають від домашнього насильства, комплексні послуги. З 2019 року у нашому місті працює кризовий центр “Фіалка”, цього року він увійшов до складу Центру надання соціальних послуг. “Фіалка” працює зараз як ресурсний центр, де можна отримати безкоштовні консультації психолога, юриста, соціального працівника. Ми залучаємо медпрацівників для обстеження жінок, проводимо для них тренінги.

Домашнє насильство — це проблема жінок по всій Україні. І дуже шкода, що вони про цю проблему мовчать. Ми сьогодні у яскравих помаранчевих худі та сукнях, щоб сказати: “Дорогі жінки, не мовчіть! Кричіть про цю проблему!” Ми маємо бути нетолерантними, коли стаємо свідками насильства. Давайте будемо уважними та будемо підтримувати одна одну. Наша принт-лабораторія допоможе жінці стати фінансово незалежною, адже саме фінансова залежність часто не дає жінці піти від насильника, - резюмувала Олена Овсяннікова.

У день відкриття принт-лабораторії були презентовані її перші роботи у колаборації з соціальним швейним підприємством “Зшито круто” — яскраві помаранчеві худі з сучасними принтами. Print Club допоможе створити макети та лого, нанести їх на речі чи тканину. Всі бажаючі зможуть звернутися до принт-лабораторії та замовити малюнок за індивідуальним ескізом. Свій прибуток соціальне підприємство використовуватиме на подальший розвиток підприємства, вирішення соціальних потреб жінок та підтримку кризового центру “Фіалка”.

Жінки, що потерпають від домашнього насильства, зможуть отримати тут навички термодруку на тканині та в подальшому використовувати їх для працевлаштування або організації власної справи.

Підтримати принт-лабораторії прийшли партнери — представниці Клубу ділових жінок Мелітополя. А комп'ютерна академія “Шаг” навіть зробила тут перше замовлення, назвав пропозиції Print Club найкращим співвідношенням ціни та якості.

 

 

Також за темою

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створення. Читати далі

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створен...

Нацгвардійці пліч-о-пліч з іншими формуваннями Сил оборони вже 10 років виконують завдання на всіх «найгарячіших» напрямках. 
 День Служби безпеки УкраїниЧитати далі

День Служби безпеки України

Професійне свято спецпризначенців запроваджене згідно з Указом Президента від 22 березня 2001 року.
До уваги зацікавлених осіб!Читати далі

До уваги зацікавлених осіб!

Відбудеться засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені (пошкоджені) об’єкти нерухомого майна