Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

В Мелітополі відбулась церемонія покладання квітів до Дня пам’яті жертв голодоморів

6
973

Сьогодні, 27 листопада, Україна відзначає День пам’яті жертв голодоморів. З цієї нагоди представники влади взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника жертвам голодоморів.

За роки свого існування Україна пережила три голодомори. Проте справжнім геноцидом українського народу став голодомор 1932-33 років. В той час було знищено мільйони українців та завдано страшного удару по нашій ментальності та культурі, перервано зв'язок поколінь. Сталінський геноцид убив і духовно скалічив цілу генерацію українських дітей, які були найбільш беззахисними жертвами цього злочину.

Мелітополь не став виключенням. За даними Державного архіву Запорізької області, у нашому місті та Мелітопольському районі від голоду в ті страшні часи померли майже 4,5 тисячі осіб.

Аби вшанувати пам'ять всіх закатованих голодом, о 16.00 місто долучилось до загальнонаціональної акції «Запали свічку». Тисячі вогників з’явились у домівках городян та були виставлені у вікнах як данина тієї страшної трагедії.

Відбулась і церемонія покладання квітів до пам’ятника жертвам голодоморів на проспекті Б. Хмельницького. Участь в ній взяли народний депутат України Сергій Мінько, заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Злата Некрасова, Мелітопольський міський голова Іван Федоров та його заступники Ірина Рудакова та Михайло Семікін, голова Мелітопольської райдержадміністрації Ігор Судаков, представники духовенства та студентської молоді, історики, депутати Запорізької обласної, Мелітопольської міської та районної рад, члени виконкому Мелітопольської міської ради та всі небайдужі мелітопольці.

 

 

Також за темою

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створення. Читати далі

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створен...

Нацгвардійці пліч-о-пліч з іншими формуваннями Сил оборони вже 10 років виконують завдання на всіх «найгарячіших» напрямках. 
 День Служби безпеки УкраїниЧитати далі

День Служби безпеки України

Професійне свято спецпризначенців запроваджене згідно з Указом Президента від 22 березня 2001 року.
До уваги зацікавлених осіб!Читати далі

До уваги зацікавлених осіб!

Відбудеться засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені (пошкоджені) об’єкти нерухомого майна