Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Відбулась презентація дослідження Індексу благополуччя молоді

6
737

     1 квітня на базі молодіжного центру People.uа відбулась презентація дослідження Індексу благополуччя молоді. На презентації були присутні представники молоді міста, заступник міського голови Михайло Семікін та представниця Фонду народонаселення ООН України Ольга Цупрікова.
    В 2020 році Мелітополь долучився разом з вісьмома іншими містами України (Дніпро, Маріуполь, Луцьк, Тернопіль, Херсон, Львів, Кременчук, Миколаїв) до проєкту «Індекс благополуччя молоді» (Муніципальний індекс благополуччя), який дає змогу оцінити стан благополуччя молоді території та використовувати отриманні дані для покращення показників, створивши умови для розвитку молодого населення.
Мелітополь найменше місто з усіх, які долучились до моніторингу та оцінки стану молоді міста, та єдине місто в проєкті з Запорізькій області. 
    Для дослідження використали дані, зібрані зі структурних підрозділів Мелітопольської міської ради, правоохоронних органів, вищих навчальних закладів міста, закладів професійно-технічної освіти та соціологічних досліджень серед молоді міста.
   Всього участь у дослідженні взяло 207 молодих громадян віком від 14 до 35 років. Методика розрахунку Індексу розроблена фахівцями Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України та представництва UNFPA на основі світових методик побудови індексів розвитку благополуччя молоді (в країні це єдиний інструмент оцінки стану молоді). 
   Анкетування відбувалось за 7-а тематичними блоками (49 первинних показників-запитань). 
Анкетування молодь проходила онлайн з використанням «живої» кнопки, яка була розміщена на сайті виконавчого комітету Мелітопольської міської ради та у соціальних мережах міста. Опитування проходило протягом місяця. Його учасники отримували промокоди зі знижками на відвідування магазинів, перукарських закладів.
   Індекс розраховує автоматична система, використовуючи отриманні дані (мінімальна похибка), оцінка Індексу варіюється на шкалі від 0 до 1, де 1 вважається найвищим показником.
   За результатами дослідження Індекс благополуччя молоді Мелітополя склав 0,69, а це досить високий показник. З 9 міст це четвертий показник за рівнем благополуччя.
      Ефективність розвитку молоді в місті можливо оцінити лише маючи дані за два і більше років (порівнювати 2020 та 2021 роки і т. д.), проте отримані за 2020 рікдані (у випадку Мелітополя базові) будуть початком та стимулом на покращення цих результатів. Відповідно до меморандуму з UNFPA Мелітополь буде проводити дослідження протягом трьох років (2020-2022 рр).

Також за темою

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...
Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та ЛьвовіЧитати далі

Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та Львові

Мелітопольці, які вимушено виїхали з рідного міста, можуть звернутися у відділи ЦНАП у Києві та Львові за отриманням якісних послуг