Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Релокація бізнесу: історія родини, яка подолала окупацію та відновила власну справу у Запоріжжі

4
42

У Мелітополі «Родинна пекарня» родини Євгена та Вікторії Долгих успішно функціонувала понад 30 років: працювало 10 фізичних магазинів по місту, а також було налагоджено мережу з поставки хлібу до 40 магазинів-партнерів. Як зазначає Євген Долгий, зараз підприємство в рідному місті повністю розграбоване, обладнання вивезено у невідомому напрямку.

Після виїзду з окупованої території родина Долгих займалася громадською діяльністю. Вони заснували громадську організацію «Мелітопольщина» і благодійний фонд «Мрія», потім запрацював центр розвитку для дітей-переселенців «Дитяча мрія» та два дитячі садки, на Металургів і в Хортицькому районі.

Відкрити наново - в Запоріжжі -   «Родинну пекарню» вдалося за рахунок власних коштів, державних дотацій через Запорізький обласний центр зайнятості в рамках грантового проєкту «Власна справа» та допомоги від міжнародних донорів – до фінансування долучилася неурядова організація «Данська рада у справах біженців».

З 10 вересня «Родинна пекарня» на вулиці Інженера Преображенського, 5 у Хортицькому районі Запоріжжя розпочала роботу в тестовому режимі, а вже 21 вересня пекарня офіційно відкрила двері для всіх поціновувачів смачної випічки та справжнього, натурального хлібу. Підприємці поділилися планами на майбутнє: незабаром планується відкриття точки в центрі міста, зараз сімейна пара спільно з Запорізьким обласним центром зайнятості готує усі необхідні документи.

 «У «Родинній пекарні» кожен знайде щось особливе для себе, адже наш асортимент створений, щоб радувати вас щодня», - розповідає Євген Долгий. І підкреслює, що  бізнес буде підтримувати переселенців, тому у пекарні будуть працевлаштовані тільки ВПО. 

Мелітопольська міська рада активно працює, щоб допомогти релокованому бізнесу, створює разом з партнерами сприятливі умови для підприємців, адже у часи змін і викликів така підтримка стає запорукою успіху для всіх учасників економічного процесу. Підтримаємо мелітопольців – купуємо мелітопольську продукцію!

Пекарня працює за адресою: вул. Інженера Преображенського, 5 з 8:00 до 19:00.

Також за темою

В річницю створення Асоціація нескорених громад звітувала про проведену за рік роботуЧитати далі

В річницю створення Асоціація нескорених громад звітувала пр...

За рік роботи Асоціація нескорених громад впровадила в життя низку важливих проєктів. Було відкрито Представництво АНГ в Комітеті регіонів ЄС (м. Брюс...
Допомога гуртує: ВПО з Мелітопольщини відчувають підтримку всього світуЧитати далі

Допомога гуртує: ВПО з Мелітопольщини відчувають підтримку в...

Центр «Мелітополь саме тут» у Львові отримав 19 тонн гуманітарної допомоги від надійних партнерів та друзів -  Мальтійської служби до...
Делегація УВКБ ООН, посольств Іспанії та Естонії відвідала Центр підтримки ВПО «Саме тут» у ЗапоріжжіЧитати далі

Делегація УВКБ ООН, посольств Іспанії та Естонії відвідала Ц...

Гості ознайомилися з роботою Центру, проєктами допомоги переселенцям з Мелітополя та Мелітопольського району, а також поспілкувалися з волонтерами.&nb...